10 juli 2016

Tips tegen verveling in de auto

Voor velen van jullie is de vakantie begonnen en dat betekent voor een aantal ook dat je een lange tijd in een auto moet zitten en daar kun je je soms ontzettend vervelen. Zelf ga ik samen met Anouk en mijn ouders, zoals al heel vaak vertelt, op vakantie naar Kroatië en Slovenië. Dat betekent dat twee hele dagen en 3 halve dagen in de auto moeten zitten. Door de jaren heen heb ik een aantal tips tegen verveling bedacht.

Contact maken in de file
Niets zo vervelend als file. Moet je al zo ontzettend lang rijden, wordt het alleen nog maar langer, maar er is iets wat je kunt doen om de file iets leuker te maken. Neem een groot kladblok en dikke stift mee en schrijf iets op het kladblok. Wat wij zelf altijd doen is een blaadje met een Engelse tekst en eentje met een Nederlandse tekst (denk bijvoorbeeld aan 'Hello, how are you?'). Houd dit blaadje tegen het raam en wacht tot mensen het zien. Velen die het zien zullen het beantwoorden met een duimpje of een gezichtsuitdrukking, maar sommigen pakken er ook echt een briefje bij of doen het raam open en dat is echt ontzettend grappig.

Raad het woord
Wat Anouk en ik vorig jaar ook veel hebben gedaan is een spelletje dat ik 'raad het woord noem'. Het is heel simpel, maar heel vermakelijk: zeg een woord zonder dat je lippen elkaar mogen raken en laat de ander raden wat je zegt. Je kunt dit in allerlei versies doen: bind bijvoorbeeld een thema aan de woorden als je het lastig vind om de woorden te raden (bijvoorbeeld bekende mensen of dieren) of als je het redelijk makkelijk vind dan kun je er ook een zin van maken. Wij maken nog steeds grapjes over bepaalde dingen die iemand dan verkeerd heeft geraden, haha.

Karaoke
De tip van muziek luisteren kennen we natuurlijk allemaal wel en keihard meezingen maakt dat natuurlijk alleen nog maar leuker, maar wat pas echt leuk is, is om je favoriete liedjes in de karaoke versie te downloaden en die af te spelen. Dit is iets wat ik wel eens met mijn broer doe in de auto en dat is echt té grappig. Het is waarschijnlijk niet iets wat ik deze vakantie ga doen aangezien mijn ouders daar niet heel bij van worden, maar stel dat je met je vrienden met de auto op vakantie gaat dan is dit ontzettend leuk.

Car bingo
Zoek op pinterest op 'car games' of 'car bingo' en je krijgt allemaal afvinklijstjes of bingovellen voor in de auto. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan automerken, kentekenplaten, landen enz. Kijk goed om je heen en vink/kruis hetgene af dat je ziet. Super vermakelijk en voor je het weet ben je een uur verder.

'Would you rather'-game
Oftewel het 'zou je liever'-spel. Hierbij worden er dilemma's gesteld waartussen jij moet kiezen. Bijvoorbeeld 'liever altijd groen haar of altijd groene kleding?' of 'liever nooit meer nagels knippen of nooit meer haren wassen?'. Je kunt dit zelf bedenken, maar ook hiervoor zijn heel veel voorbeelden die je kunt uitprinten (typ bijvoorbeeld op pinterest in 'would you rather'). Echt super leuk om over te discussiëren.

Guess the song
Het is eigenlijk zoals het spelletje zelf al zegt: raad het liedje en kijk wie het eerste en de meeste liedjes kan raden. Tijdens de liedjes kun je ook het geluid uitdraaien en dan moet je verder zingen. Zo kun je kijken of je die tekst wel echt goed kent, haha.

Dit waren dan mijn verveeltips voor in de auto. Voor de rest van de rit kun je natuurlijk ook muziek luisteren, slapen of gewoon lekker kletsen en natuurlijk moet je ook een goede snackvoorraad mee hebben, maar als je al die dingen even zat bent dan kun je een van deze tips een uitproberen. Voor meer tips kun je het artikel van Anouk van vorig jaar ook nog even doorlezen en als je zelf nog tips hebt, laat ons dat dan vooral even weten!

Xx Lotte


Geen opmerkingen:

Een reactie posten