20 december 2015

10 hapjes voor kerst #2

Hee allemaal,
Over 5 dagen is het al weer kerst en ik dacht laat ik dit jaar ook een artikel maken over 10 hapjes die je kan serveren voor familie/ vrienden met kerst, vorig jaar vond ik het artikel van Lotte heel erg leuk, daarom dacht ik laat ik dit jaar ook hierover een artikel maken. Deze hapjes die ik heb gekozen lijken me erg lekker en ze zijn ook super simpel om te maken. Ik heb ook gekozen voor gezonde en ongezonde hapjes. Ben je benieuwd lees dan snel verder...

Hapje 1: Rendieren op een stokje.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Lollystokjes of saté prikkers
- Marshmallows
- Melkchocola
- Rode smarties
- Snoep oogjes
- Pretzels

Als eerste laat je de melkchocola smelten dan prik je de lollystokjes in de marshmallows en dan dip je de marshmallows in de chocola en als de marshmallow helemaal is bedekt met chocola leg je de marshmallows op een bordje met plastic folie eronder en zet je het voor 2 minuten in de diepvries. Daarna haal je het eruit en smeer je een beetje chocola op de achterkant van de smarties en dan doe je die op de marshmallows. Dan pak je de snoep oogjes en daar doe je op de achterkant ook een klein beetje chocola op en die plak je dan ook op de marshmallows. Als laatste pak je de pretzels en daar doe je ook een beetje chocola op en die plak je dan ook vast aan de marshmallows en dan heb je een leuk hapje. 

Hapje 2: Confetti oreo's
Voor dit hapje heb je nodig:
- Oreo's 
- Sprenkels
- Bakpapier
- Witte chocola

Dit hapje is echt super makkelijk om te maken. Je laat de witte chocola smelten en in tussentijd maak je een spuitzakje van bakpapier. Je rolt het bakpapier schuin op en je maakt hem vast met plakband. Dan doe je de gesmolten witte chocola erin en knip je een heel klein beetje van het puntje af. Dan pak je de oreo's en dan spuit je de witte chocola rondom het witte van de oreo's. Daarna pak je de sprenkels en die strooi je over het witte chocola heen, en dan zijn je hapjes alweer klaar! Je kunt verschillende soorten sprenkels gebruiken. Je kunt dit serveren op een bord, maar je kunt ook bij de snackbar vragen om een frikandellen bakje (misschien zijn ze te koop bij de winkel maar heb geen idee)

Hapje 3: Kerstman sterren.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Saté prikkers
- Meloen
- Stervormpje
- Banaan
- Aardbeien
- Mini marshmallows

Je snijd de meloen in plakken en dan druk je er sterren uit met het vormpje. Daarna snij je ook de banaan in dunne plakjes van ongeveer 1 cm, dan haal je de kronen (dat groene wat je niet kunt eten) van de aardbeien af. Daarna prik je de meloensterren op de saté prikkers, dan prik je er ook een stukje banaan op, dan pak je een aardbei en die prik je er ook op, de dikke kant moet onder en de dunne kant moet boven. Als je de aardbei erop hebt gemaakt hoef je alleen nog een mini marshmallow erop te steken en dan ben je klaar! Je kunt in plaats van een meloen ook een banaan nemen of een druif, of je neemt een stukje brownie maar dan wordt het weer ongezond. En je kunt ook in plaats van een mini marshmallow een stukje banaan nemen.

Hapje 4: Vanille ijs met candy canes.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Candy canes
- Vanille ijs
- Slagroom
- Glas

Dit hapje is echt super simpel. Je doet wat vanille ijs in een glas dan spuit je er slagroom op en dan snij je de candy canes in kleine stukjes en als je dat hebt gedaan dan strooi je de candy canes over de slagroom heen. Eet smakelijk!

Hapje 5: Marshmallow sneeuwman.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Mini marshmallows
- Cocktailprikkers
- Zoute stokjes
- Lange zure matten
- Melkchocola
- Oreo's
- Oranje marsepein.
- Bakpapier

Als eerste prik je 3 mini marshmallows door de cocktailprikker. Dan pak je de zoute stokjes erbij en die breek je ze 1x doormidden en die prik je in de 2e marshmallow. Daarna snij je de zure mat in 3en in de lengte, en die doe je tussen de 2e en de 3e marshmallow en dan maak je een knoopje. Dan laat je wat melkchocola smelten en in tussentijd snij je de oreo's  door het witte heen zodat je 2 stukken hebt. Als de chocola is gesmolten doe je wat chocola op de oreo's en die plak je vast aan de bovenste marshmallow. Dan neem je een ander stukje chocola die je niet gesmolten hebt en daar doe je ook een beetje van de gesmolten chocola op en die zet je op de oreo's. Daarna maak je weer een spuitzak van bakpapier en spuit je 3 kleine puntjes op de 2e marshmallow en maak je op de bovenste marshmallow 2 oogjes en een mondje. Als je dat hebt gedaan pak je een stukje oranje marsepein en daar rol je kleine bolletjes van en daar doe je ook een beetje gesmolten chocola op en dan plak je die tussen de ogen en de mond want dat is de neus, en dan ben je klaar! Voor dit hapje heb je wel even de tijd nodig, maar het komt er dan super leuk uit te zien!

Hapje 6: Fruit kerstboom.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Verschillende soorten fruit na keuze.
- Appel
- Wortel
- Cocktailprikkers
- Stervormpje.
- Bord

Ik ben niet echt helemaal eerlijk geweest, ik zei dat ik simpele hapjes liet zien maar voor dit hapje heb je wel even de tijd nodig. Je neemt een appel en daar snij je een plakje van de onderkant af zodat hij stevig kan staan en de appel zet je op een bord neer. Dan pak je een wortel en daar prik je aan de onderkant een cocktailprikker in dan steek je de andere kant die nog uit steekt van de cocktailprikker in de appel. Daarna pak je weer cocktailprikkers erbij en die steek je in de appel en in de wortel. Dan snij je al het fruit wat je hebt gekozen in stukken en die plaats je op de cocktailprikkers die in de appel en de wortel zit. Dan vul je het goed op en op het laatste neem je een stuk fruit en daar haal je een ster uit met het vormpje en die prik je aan de bovenkant van de wortel met een cocktailprikker. Nu heb je een hele leuke fruit kerstboom! Het ziet er echt leuk uit en het is eigenlijk zonde om er wat van te pakken.

Hapje 7: Kerst koekjes.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Koekjesdeeg recept
- Kerst vormpjes
- Poedersuiker
- Water
- Rode kleurstof.

Dit zijn hele makkelijke en leuke koekjes om te maken. Je maakt gewoon koekjes zoals altijd, maar nu steek je er koekjes uit met kerst vormpjes en die stop je dan in de oven. Als ze klaar zijn laat je de koekjes afkoelen. In tussen tijd wanneer de koekjes aan het afkoelen zijn kun je alvast glazuur maken met poedersuiker en water. Als je een goed glazuur hebt dan doe je er wat rode kleurstof bij en roer je het nog een keer goed door. Daarna smeer je het rode glazuur op de koekjes en je bent alweer klaar! Je hebt nu hele makkelijke kerst koekjes! Je kunt ook gewoon koekjes deeg maken maar dan doe je er nu groene en rode m&m's doorheen en dan stop je het in de oven en dan heb je ook leuke kerst koekjes!

Hapje 8: Aardbeien kerstboom.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Aardbeien
- Cocktailprikkers
- Witte chocola
- Groene kleurstof
- Ster sprenkels
- Ronde sprenkels
- Oreo's

Je smelt wat witte chocola als het helemaal is gesmolten doe je er groene kleurstof bij, dit meng je weer goed door elkaar. Daarna prik je wat aardbeien op de cocktailprikkers en dan doop je de aardbeien in de groene chocola. Dan zet je de aardbeien met groene chocola even in een meloen en dan besprenkel je de aardbeien met ronde sprenkels. En je zet op de bovenkant van de aardbeien een ster neer. Dit laat je hard worden. Dan pak je de oreo's erbij en doe je wat gesmolten witte chocola op de oreo's. In tussen tijd zijn de aardbeien al goed hard geworden en haal je de cocktailprikkers van de aardbeien af en zet je de aardbei op de oreo's met witte chocola. Dit laat je ook even weer hard worden en dan heb je nu leuke aardbeien kerstboompjes.

Hapje 9: Mozzarella sneeuwpopjes.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Wortel
- Kleine ronde mozzarella
- Rozijnen
- Cocktailprikkers

Als eerste pak je cocktailprikkers en doe je daar 2 kleine ronde mozzarella op. Dan snij je een wortel in dunne plakjes en pak je een iets grotere stukje en een iets kleinere stukje en die doe je aan de bovenkant van de cocktailprikkers. Dan maak je ook een neuzen van de wortel en prik je die in de bovenste mozzarella stukje. dan snij je een paar rozijnen in kleine stukjes en maak je daar 2 oogjes op de bovenste mozzarella en 3 knoopjes op de onderste mozzarella en dan doe je wat basilicum blaadjes als armpjes en dan ben je alweer klaar! Je kunt voor de mozzarella ook kiezen voor kleine snoeptomaatjes.

Hapje 10: Chocolade bugles.
Voor dit hapje heb je nodig:
- Chocolade pasta
- Bugles
- Sprenkels
- Groene en rode smarties
- Schaaltje

Je pakt een bugles en daar doe je wat chocolade pasta in en die besprenkel je met sprenkels. Dan neem je nog wat chocolade pasta en daarvan doe je een beetje op de smarties en dan plak je de smarties aan de onderkant van de bugles. Dan pak je een schaaltje en doe je er wat in en dat ziet er heel erg leuk en lekker uit!

Als je de hapjes met saté prikkers of lollystokjes wil serveren kun je een meloen door midden snijden en dan doe je er aluminium folie omheen en dan kun je het er zo inprikken en blijft het staan, en het ziet er ook leuker uit.

Dit waren dan 10 hapjes die je kunt serveren met kerst, ik vond het erg leuk om dit artikel te maken en ik heb nu al echt zin om een paar van deze hapjes te maken en op te eten terwijl het nog maar ochtend is... Als jullie dit na maken stuur dan een foto naar ons dat vinden we erg leuk! Wij wensen jullie hele fijne kerstdagen en laat in de comments achter wat jullie het lekkerste hapje lijkt! Ben je benieuwd naar het artikel van vorig jaar klik dan hier: http://myhappybeautyx.blogspot.nl/2014/12/10-hapjes-voor-kerst.html

x Anouk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten