27 mei 2017

Een weekendje er tussenuit


Ken je het gevoel dat je heel veel aan je hoofd hebt en gewoon even niet meer weet hoe je het allemaal voor elkaar gaat krijgen? Ik had dat de laatste maanden heel erg. Met school ging het goed, maar zodra de stress voor de toetsweken en deadlines over was, kreeg ik alweer nieuwe stof om te verwerken en nieuwe opdrachten om uit te voeren. Ik had het gevoel dat ik geen tijd meer had voor mezelf om echt uit te rusten en even niet te denken aan school, stage of andere verplichte dingen, hoe leuk ik het ook vind. Daarom besloot ik om met twee vriendinnen er een weekendje tussenuit te gaan.

Alle drie, ik, Lilian en Lotte, hadden we wel wat anders aan ons hoofd dat ons constant bezig hield. We wilden naar een rustig plekje om gewoon even een weekend niets te doen eigenlijk. We vonden op airbnb een klein hutje bij iemand op het erf buitenaf in Zuidwolde. Het was net een klein huisje met 2 slaapkamers een woonkamer en een klein keukentje: alles wat we nodig hadden voor een zorgeloos weekendje.

Op vrijdag 12 mei reden we met de auto van Lilian naar Zuidwolde waar we na een korte tussenstop bij de supermarkt aankwamen bij een heel schattig huisje. We zagen een weitje met schapen, een grote moestuin met zelfs een klein vijvertje erin en een aantal katten die over het erf liepen. We maakten kennis met de bewoners en dus de verhuurders van het hutje en laadde onze boodschappen uit. Het eerste wat ik dacht toen ik daar aan kwam was 'rust!'. Het was er lekker stil en het enige wat je eigenlijk hoorde was de wind en wat vogeltjes. We hadden ook super veel geluk met het weer en de omgeving was heel mooi.

Die avond hebben we, precies zoals we van plan waren, niet zoveel gedaan, haha. We wilden geen verplichtingen stellen of plannen maken en gewoon kijken waar we op het moment zin in hadden. We hebben lekker muziek aangezet en wat spelletjes gespeeld die we hadden meegenomen. Ook hebben we die avond lekker pasta gekookt en het was allemaal heel relaxed.

Voor we naar bed gingen hebben we nog even met z'n drieën in het tweepersoonsbed gelegen en gekletst waar Lilian en ik in sliepen. Het was vooral heel gezellig en we hebben super veel gelachen: precies wat ik nodig had.

De volgende dag werd ik als eerste wakker, zoals altijd, haha. Ik besloot alvast op te staan en mijn make-up te doen, zodat de andere twee later niet op mij hoefden te wachten. Vervolgens belde Anouk mij via whatsapp met video, want Anouk was oppassen bij een oppasadresje van ons. Ik heb even met Anouk en twee van mijn oppaskindjes gepraat en ik vond het heel leuk dat ze even belde.

Na een lekker ontbijtje besloten we even naar Hoogeveen te gaan. Daar hebben we even door het centrum gelopen, geluncht en een beetje gewinkeld. Toen we weer terugkwamen hebben we weer spelletjes gespeeld, shoarma gegeten en in de avond besloten we het Eurovisie Songfestival te gaan kijken. Zoals ik al zei: we wilden vooral niet te veel doen en alles op een rustig tempo. Die avond ben ik ook nog even een half uurtje gaan lopen alleen. Ik had even de behoefte om alleen te zijn en even goed na te denken over alles wat er in mijn leven aan de gang was. Dit heeft heel erg geholpen om alles even op een rijtje te zetten, zodat ik vervolgens nog even kon genieten van dit weekendje en er daarna weer vol voor te gaan.

Die avond hebben we ook weer een paar uur gekletst en gelachen voor we gingen slapen en de volgende dag was het na het ontbijt alweer tijd om naar huis te gaan. Ofnouja, eerder na de lunch aangezien we niet zo vroeg uit bed waren, haha. We hebben het huisje netjes opgeruimd en schoongemaakt en hebben toen afscheid genomen van de verhuurders. We hebben nog lekker even een stukje om gereden met de auto en toen heeft Lilian ons allebei thuisgebracht.

Het was een super geslaagd weekendje en precies wat ik nodig had eigenlijk. Het liet me ook heel erg realiseren dat je niet veel meer nodig hebt dan een rustige omgeving, een paar mensen waar je heel goed mee kunt (of maar één persoon) en zo af en toe even tijd voor jezelf om goed tot rust te komen. Ik ga nu ook steeds vaker even een rondje lopen, in mijn eentje of met iemand anders, om gewoon even na te denken en alles op een rijtje te zetten. Het geeft me heel veel rust in mijn hoofd en laat me ook meer genieten van al het mooie in mijn leven.

Ken je het gevoel dat je heel veel aan je hoofd hebt en gewoon even niet meer weet hoe je het allemaal voor elkaar gaat krijgen? Ga er eens een weekendje tussenuit of als dat niet mogelijk is, ga eens een uurtje lopen in een rustige omgeving. Mij heeft het in ieder geval goed geholpen en misschien kan het jou ook helpen.

Xx Lotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten